keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Tarkistuskuvat, laatupalaveri ja aikataulua

Talon tarkistuskuvat eli asemapiirustus (josta selviää talon sijoittelu tontille) sekä pohjapiirustukset saapuivat pari päivää sitten sähköpostiin. Kuvat olivat juuri niinkuin pitikin, josta olimme iloisia. Pohjapiirustus noudattaa Kastellin peruspohjaa muutamaa muutosta lukuunottamatta. Jouduimme siirtämään yläkerran aulan seinää 20cm leveämmälle, jotta iso 3m leveä sohvamme mahtuisi aulaan. Lisäksi keittiön ikkunan alle tulee ylimääräinen taso laatikostoineen, joka oli lisätty kuviin. Lisäksi piirustuksiin oli piirretty oikein terassimme, joka tulee olemaan ainakin näin alustavasti jopa 30m2 kokoinen, josta n. puolet on katettua ja puolet kattamatonta. Alakerran vaatehuone oli myös muutettu tekniseksi tilaksi, jonne sijoittuvat maalämpöpumppu, ilmanvaihtokone sekä lämminvesivaraaja. IV-koneelle ja lämminvesivaraajalle oli alun perin varattu paikka kodinhoitohuoneeseen, josta vapautuu nyt tilaa vaikka pyykin kuivaukselle. Talo on aseteltu melko keskelle tonttia, jotta etupihalle jää tilaa parkkipaikalle ja tulevaisuudessa rakennettavalle autokatokselle. Takapihan koko tästä hieman kärsii, mutta toisaalta meillä ei ole käyttöäkään suurelle takapihalle, sillä lapset pääsevät leikkimään ja pelaamaan jalkapalloa tien toisella puolella olevalle leikkikentälle. Paperikuvat eivät ole vieläkään postissamme saapuneet, mutta rakennustarkastaja suostui tarkastamaan sähköiset versiot, jotta kuvista päästään laatimaan varsinaisia lupakuviamme.

Talon tarkistuskuvien saapumisen jälkeen menimme laatupalaveriin Kastelli-myyjämme luo. Laatupalaveri on palaveri, jossa lyödään lukkoon lisävalinnat sekä talon sisustus. Palaverista selvisimme "vain" 3 tunnissa, sillä olimme jo pitäneet oman kahden keskisen palaverimme kotona sisustusvalinnoista, jottei näistä tarvitsisi enää laatupalaverissa neuvotella. Peruspakettiin kuuluvat valkoiset, maalatut seinät, mutta mahdolliset tapetit ja maalit valitsemme vasta sisustusvaiheessa. Alun perin ajattelimme valita keittiön kalustuksemme peruspaketin valikoimista, mutta niistä ei löytynyt mieleistä, joten päädyimme tällaiseen ovimalliin (Puustelli PM40) kettiöön ja wc-tiloihin;





Ja tällaiseen keittiön tasoon (Puustelli, Palawenge);


Lisäksi valitsimme pähkinän väriset rungot keittiön kalusteisiin, mattavalkoiset välitilan laatat keittiöön ja wc-tiloihin sekä 3-peiliovet välioviksi koko taloon. Tässä vielä kuva ovista;

 Peiliovi 3-p


Talon ulkoväritykseksi tulee harmaa. Sävy on vielä harkinnassa, jotta talosta ei tulisi liian tumma eikä liian vaalea. Sävyt näyttävät niin erilaiselta pienessä mallipalassa, kuin se näyttäisi koko talon seinässä. Joten pitää katsella "sillä silmällä" muiden taloja ja käydä vaikka kysäisemässä omistajilta sävystä, jos mieleinen silmiin osuu :)

Rakennuksen aikataulu on alkanut hahmottua. Mieheni aloittaa tontin raivauksen ja puunkaadon nyt heinäkuun puolenvälin aikoihin ja rakennuslupa pyritään saamaan elokuun alkupuolella. Näin ollen maatyöt voitaisiin aloittaa elokuun puolessa välissä, Kastelli tulisi tekemään perustukset elokuun lopussa ja talon pystytys olisi syyskuun puolessa välissä. Talo rakennetaan suurelementeistä, joten varsinainen runko ja ulkoseinät ovat pystyssä hyvinkin nopeasti, päivässä tai parissa. Kastellilta on annettu meille jo luovutusajankohtakin toukokuun loppupuolelle, mutta mahdollista on, että pääsisimme muuttamaan jo tätä ennen. Joten kesäksi uuteen kotiin taitaa kohdallamme toteutua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti