perjantai 19. syyskuuta 2014

Viimeistelyä, pihatöitä ja talon maalausta

Taloon muuton jälkeen jatkoimme sisätöiden viimeistelyä. Liukuovikaapit ostimme Rakennusparilta. Tässä makuuhuoneen kaapit huurrelasiovilla ja harmailla listoilla. Kaapit ovat Mirrorlinen tuotantoa. Huom! Makuuhuone ei ole todellisuudessa noin ahdas kaappien kanssa, vaan vasemmalla puolella on lisäksi kuopuksemme sänky viemässä tilaa.


Tässä lisäksi myös muutamia sisäkuvia talostamme. Sisustaminen on vielä hieman kesken, mutta valmishan se ei varmaan ole koskaan ;)

Olohuone.


90-vuotias perintölipasto makuuhuoneessa.
 Nämä kuvat ovat kuopuksemme makuuhuoneesta, johon halusin harmaa-laventelinsinistä tunnelmaa.


Viiri www.piccu.fi

Puinen minipostilaatikko www.lekmer.fi

Kesän alkaessa oli myös aika aloittaa nurmikon kasvatus sekä terassin rakentaminen. Tässä perheen isäntä sekä perheemme kuopus rakennuspuuhissa. Nurmikon kylvämisestä meillä ei ollut aiempaa kokemusta ja kuten kuvasta näkyy, kasvu oli aluksi aika niukkaa. Alkukesän rankkasateet lisäksi kasasivat siemenet länteiksi pihalle, joten pelkonamme oli laikukas nurmikko.


Kesä kuitenkin lämpeni ja nurmi alkoi levitä nopeasti ja näin tuuhea siitä tuli :)


Tarkoituksella jätimme kaikki kasvit vielä istuttamatta, sillä pihaan tuli/tulee tämän hiekkalaatikon lisäksi vielä trampoliini ja kiikut. Ja halusimme nähdä, miltä piha alkaa näyttämään terassin valmistuttua. Joten ensi kesänä pääsemme sitten istuttamaan ainakin orapihlaja-aitaa, tuijia, syyshortensiaa yms.

Hiekkalaatikko oli myös tärkeyslistalla ylhäällä, sillä siinä kaksivuotias parhaiten viihtyy :) Ja isäntähän sen sitten rakensi.




 Ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä hommana oli talon maalaus. Sävyn valitseminen oli hankalaa, mutta päädyimme tähän Teknoksen  Nordica Eko-maalin sävyyn 7733. Teknoksen Nordica Eko-maalia meille suositeltiin, sillä vaikka se on hinnaltaan hieman kalliimpaa, niin sen luvataan olevan kestävää Suomen oloihin ja vaativan uudelleen maalausta vasta n. 15-20 vuoden kuluttua. Tämän toteutuminen jää sitten nähtäväksi... Mielestämme sävy ei taittanut yhtään siniseen, mutta nyt maalin ollessa seinässä, on sävy melko sinertävä. Mutta pidämme itse talon väristä ja valkoisten tehosteiden kanssa se näyttää mielestämme kivalle.


Nordica Eko 7733


Maalari aloittelemassa maalausta.

Maalaus valmis ja uudet postilaatikot.


Sävy lähempää.  

 Terassikin valmistui pikkuhiljaa. Siitä tuli juuri niin suuri, kuin toivoimmekin. Osa terassista on katettua ja osa ei. Vielä terassista puuttuvat valokatteet sekä rimoitukset. Rimoitukset puuttuvat myös etuoven sisäänkäynniltä. Katsotaan, saammeko niitä nyt syksyllä vielä valmiiksi, vai odottelemmeko rauhassa ensi kesään. Sen verran hulinaa on ollut viimeisen vuoden ajan, joten millään näillä ei ole kova kiire.





Ja viimein Summa summarum. Tasan vuosi meni tähän päivään. Elokuussa alkoi tontin raivaus ja maatyöt, syyskuussa talo pystytettiin ja maaliskuussa muutimme sisään. Joten tiiviistä projektista oli kyse. Työmäärältään muuttovalmiin talon rakennuttaminen oli sopiva meidän perheelle, sillä arjestamme haukkaa kuitenkin suuren osan molempien vanhempien töissä käynti ja lasten harrastukset sekä muut menot. Paljon tässä rakentamisen aikana opimme, mutta montaa asiaa emme tekisi toisin. Vinkiksi rakennuttajille; palkatkaa noheva ja TARKKA valvoja (hän on rahansa arvoinen), viettäkää aikaa rakennuksella niin paljon aikaa kuin pystytte ja keskustelkaa rakentajien kanssa sekä tietenkin, tehkää itse niin paljon kuin pystytte. Ehkä voisimme vielä joskus harkita talon rakennuttamista samalla kaavalla, ehkä sitten sinne rantatontille ;)

Ja kiitos kaikille lukijoille, tämä on ollut hauska kokemus näin blogin kirjoittamisenkin kannalta. Blogiani on luettu tähän päivään mennessä jo yli 4400 kertaa, joten ihan itselleni ei ole tarvinnut tätä kirjoitella. Toivottavasti tästä on ollut hyötyä rakennuttamista suunnitteleville. Itse sain paljon apuja muiden blogien lukemisesta rakentamisen suunnitteluvaiheessa. Ja ehkä joskus tulee aloiteltua taas joku blogin arvoinen projekti :)